The layout of the Project Campus Bad Friedrichshall is simiar to giant petals being placed in the distinct topography of the landscape. Notwithstanding the solitary impression the individual structures convey, they are positioned to encircle a common central green area. Staggered to resemble a terrace, the parking garage levels - some of which open toward the valley - are the base for the high-rise structures.
The positioning of the buildings with their rounded corners results in typical reception bays - each one destined to serve a specific purpose viz. as main entrance, service access or staff entrance - and each is assigned unmistakable and attractive priorities. The main entrance provides access to the conference facilities and the employee cafeteria. The current plans call for the realization of the first construction phase (approx. 3,000 jobs) of the state of the art campus toward the middle of the next decade.

 

Visual: Rendertaxi